Засилват контрола по опазване на дивеча в страната

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Зачестяват случаите на нерегламентирано ловуване

Горските структури ще организират съвместни обходи на служители от неправителствени и държавни организации, отговорни за опазването на дивеча и неговата охрана, съобщиха от Агенцията по горите.

В екипите участват представители на ловни сдружения, специалисти по ловно стопанство, ловни надзиратели и отговорници по охрана на дивеча от държавните ловни и горски стопанства и регионалните дирекции по горите.

Проверките са част от мерките, които Изпълнителна агенция по горите предприема във връзка със зачестилите констатирани случаи на нерегламентирано ловуване и противодействие на бракониерството в страната.

Припомняме, че вчера в землището на село Тъжа, Павел баня бяха убити два благородни елена, а само преди месец на територията на ТП ДГС Чипровци на границата между ловностопанския район на ловна дружина Превала и държавен ловностопански район Язово, горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица намериха убити сръндак и кошута.

За лицата, извършили подобни вандалски прояви, законът предвижда лишаване от свобода до една година или лишаване от право на ловуване и парична глоба.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама