Заетите в аграрния сектор произвеждат средно по 3,80 лв. на час

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Най-ниска е производителността на труда в аграрния сектор. Това показват данни на НСИ. 1 420,1 лв. е  брутната добавена стойност на един зает и 3,8 лв. за един отработен човекочас. За сравнение равнището на производителността на труда в индустриалния сектор е 6 174,6 лв. брутна добавена стойност средно на един зает и 14,6 лв. за един отработен човекочас. В сектора на услугите всеки зает произвежда средно 7 694,6 лв. БДС, като за един отработен човекочас се създават средно 17,8 лв. от текущия обем на показателя.

Едва 15,8 % от заетите лица е била в селскостопанския сектор, 26,1 % са заети в индустрията, а 58,1 % в услугите.

Като цяло през четвъртото тримесечие на 2016 г. брутният вътрешен продукт (БВП) на един зает се увеличава с 2.9% в сравнение със същото тримесечие на предходната година.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама