За месец БАБХ инспектира над 500 обекта по морето, написа само 1 акт

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Вижте кои са най-честите нарушения в обектите за храни

През целия месец юни инспектори на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършваха засилени проверки във връзка със старта на туристическия сезон на територията на областите Варна, Бургас и Добрич в 566 обекта за търговия на дребно с храни, сезонни обекти, обекти за кетъринг, заведения за обществено хранене, туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“, съобщават от Агенцията.

Акцент при проверките са: коректното етикетиране на храните, информацията, предоставяна на мястото на предлагане на предварително неопакованите храни, условията за съхранение на суровини и храни, температурната обработка, хигиената на обектите, личната хигиена и здравословно състояние на заетия персонал.

Сред най-често констатираните нарушения от Агенцията по храните са: необявени алергени, съдържащи се в състава на предлаганите храни, несъответствия при етикетирането на храните, предлагани на блок маси, липса на индивидуално опаковани лъжички за сладолед и др.

47 предписания и 1 акт за установяване на административно нарушение са издадени при проверките, добавят още от БАБХ.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА