Язовирите са готови за поливния сезон

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В язовирите са акумулирани необходимите водни обеми за обезпечаване на поливен сезон 2016, съобщиха от „Напоителни системи“ за „Агрозона“.

Към момента заплатите на служителите в „Напоителни системи“ ЕАД се изплащат редовно, но все още финансовото състояние на дружеството не позволява големи инвестиции в напоителни съоръжения – това получи „Агрозона“ в отговор на въпрос дали се планират инвестиции в напоителни съоръжения през тази и следващите 5 години.

Техническото състояние на голяма част от язовирите и помпените станции, канали и тръбопроводи е сравнително добро, но част от съоръженията се нуждаят от рехабилитация и доизграждане, посочват от дружеството. Средства за ремонтни дейности и инвестиции обаче ще могат да бъдат отделени едва при постигане на финансова стабилност в бъдеще. Въпреки натрупаните от минали години задължения основно заради невъзстановени средства, се полагат усилия за стабилизиране на финансовото състояние на „Напоителни системи“, посочват от дружеството.

Повече информация за напояването и възможностите за използване на водите четете в следващия брой на списание “Агрозона”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама