Явор Гечев: През 2022 г. са доставени с 50% повече дърва за огрев

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

В пъти са засилени проверките на храните, категоричен е министърът

В момента няма недостиг на дърва за огрев в страната. Това увери служебният земеделски министър Явор Гечев по БНТ.

“Сигнали винаги ще има, темата с дървата вълнува страшно много хората. Това е най-евтиното гориво, което остава. Нашите баби и дядовци на село имат една печка, на която готвят, топлят се. На този етап няма вече такива проблеми, има частични, но ги решаване”, каза още Гечев.

По думите му в момента са доставени 153% дърва при 100% миналата година. Повечето количества не са за сметка на нова сеч.

В пъти са засилени проверките на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) преди празниците, обясни още служебният министър. Инспекторите следят за качеството на хранителните стоки по магазините. По думите му е сменен шефът на агенцията за храните заради това, че не е смогвал на работата във ведомството.

“Намирам основание за поскъпването на част от хранителните продукти, като млечните изделия, например, но за други не намирам. Например, цената на олиото трябваше отдавна да е урегулирана, но това така и не се случва – пазар”, каза още министърът.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА