WWF стартира програма за младежки иновации на тема „Бъдещето на храната“

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Кандидатури по програмата ще се приемат до 28 март 2021 г.

 

Програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs поставя началото на своя  втори семестър – „Бъдещето на храната“. В него природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна рамо до рамо ще търсят варианти за устойчиво и екологично производство и снабдяване с храна. Платформата за кандидатстване  вече е отворена, като крайният срок за регистрация е 28.03.2021 г., съобщиха от WWF.

Организация на хекатона

Основните герои в програмата са младежи на възраст между 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, иновациите и/или предприемачеството. Те участват в хакатон и работят в отбори между 3 и 5 души, като търсят решения на глобални екологични и социални предизвикателства. Младежите са насочвани от лектори от науката и бизнес средите, както и от доброволци-фасилитатори, и използват методологията „дизайн мислене“, която насърчава генерирането на нестандартни и алтернативни решения.

Награди за победителите

Отборите-победители, преложили най-впечатляващите идеи, получават възможността да се включат в мастърклас в рамките на седмица и да учат и работят в най-съвременни лабораторни условия заедно с професионалисти от различни сфери на науката, както и с представители на доказано успешни стартиращи компании. Основни критерии за определяне на победителите са: екипната работа, оригиналността на идеята и до каква степен тя може да се приложи в реални условия.

МОСВ, отпадъци, Agrozona.bg

Младежите търсят и решение на проблема с отпадъците

Първият хакатон на Panda Labs приключи преди броени дни. Двадесет отбора, съставени от 88 амбициозни и креативни младежи, потърсиха решение на проблема с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина почти без почивка, за да завършат своите предложения. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след сериозни дискусии открои оригиналната идея за отопление чрез еко-капсули от кафе, както и създаването на две мобилни приложения, стимулиращи рециклирането на отпадъци.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА