Втора европейска държава забрани вноса на зърно и стоки от Украйна

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

По предварителни данни забраната вероятно ще действа до началото на жътвата

След като Полша обяви, че забранява вноса на украинско зърно и селскостопански продукти от Украйна, вчера стана ясно, че подобна мярка е предприета и от Унгария. Според решението мярката е временна и цели да защити собствения селскостопански сектор, съобщава Би Би Си.

Полша остава непоколебим приятел и съюзник на Украйна и продължава да я подкрепя изцяло, но задачата на правителството на всяка държава е да защитава интересите на своите сънародници на първо място, уточняват местните власти.

Правителството на унгарския министър-председател Виктор Орбан заяви, че също забранява доставките на украинско зърно, като отбеляза, че съществуващата ситуация застрашава местните земеделски производители. Според Ройтерс Будапеща не уточнява кога точно е наложена забраната, но се очаква тя да изтече в края на юни, когато се очаква и прибирането на новата реколта от зърно.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА