Внасят плодове и зеленчуци от Азия и Африка като гръцки

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Плодове и зеленчуци от Африка и Азия се внасят у нас като гръцко производство – документите се преправят на пристанището в Солун, алармират зеленчукопроизводители от Пиринския край, съобщава standartnews.com. Българските производители предупреждават, че продуктите от далечните страни са със съмнително качество и дори може да крият риск за здравето.

Председателят на Сдружение “Югозапад 2013” Георги Кафтанов посочва, че българските потребители трябва да знаят, че в момента на пазара у нас има не повече от 10% български домати и краставици. По думите му български зеленчуци предлагат само модерните оранжерии, които се отопляват и няма как стойността на стоката да е под 3 лв. за кг, понеже разходите за отопление са огромни. Отопление на оранжерия от 20 декара по думите му изисква 400 тона въглища през студените месеци. Така потребителите могат да разберат по цената дали купуват вносна стока.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements