Влизат в сила еднодневните трудови договори

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Промени в Кодекса на труда, сред които договорите за еднодневна заетост и възможността за гъвкаво работно време, са обнародвани в Държавен вестник, съобщава “Крос”. Въвеждат се нов вид трудови договори за работа в земеделието, чиято продължителност е един ден. Те ще се заверяват от Главната инспекция по труда. Практическото им приложение е регламентирано в специална наредба, която също е обнародвана в бр. 54 на Държавен вестник, но влиза в сила на 21-и юли – три дни след обнародването й, уточнява “Крос”. Заверяването на договорите в дирекциите „Инспекция по труда” по местонахождение на имотите също ще започне от тогава.

Въвеждат се и нови правила при прилагането на гъвкаво работно време – работодателят ще продължи да определя време за задължително присъствие на работниците и служителите, но часовете извън него могат да се отработят във всеки друг ден от седмицата. Регламентира се, че начинът, по който ще се отчита работното време, се урежда в правилника за вътрешния трудов ред на предприятието. При контрола ще се следи дали при разпределението на работното време и отработването на часове в други дни се спазват изискванията за задължителна междудневна и седмична почивка.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements