Вижте как от плевелите няма да остане и следа: рецепта със сол

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Лято е и градината е потънала в зеленина, но повечето стопани се оплакват от нашествието на много плевели, с които трудно се борят. Ако сте от хората, които гледат да използват колкото се може по-малко химия в двора си, а вече се уморявате от постоянно плевене и унищожаване на треви, ще ви дадем полезна рецепта, която ще ви гарантира сигурен ефект.

На приготвянето на натурален хербицид трябва да си осигурите оцет, сол, течен сапун и вода. Необходимо е да разтворите оцета с вода в пропорция 1:4, а след това да добавите в кофата с получения разтвор и кристали сол. За течност от 5 литра ви е необходимо да сложите 2/3 ч.ч. сол. Към този разтвор трябва да добавите и 1 с.л. течен сапун. Той се използва за прилепител към растенията. Разбъркайте добре течността, за да се разтопи солта и след това можете да работите с нея. Можете да опръсквате с пулверизатор единични растения, а когато става дума за по-голяма площ – поливайте с лейка.

Работете, когато навън е топло и сухо, защото мрачното и влажно време ще забави действието на разтвора. Ако използвате и прилагате правилно натуралния хербицид, то можете да забележите резултат още същия ден: тревите ще започнат да завяхват и гинат, а след 24 часа от тях няма да остане и следа.

 

 

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА