Вино от Италия, Испания и Аржентина на „Бургаския Фестивал на Виното“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

 Вино от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина ще могат да дегустират посетителите на „Бургаския Фестивал на Виното“. Изданието ще се проведе за трети път, като ще се случва всеки ден от 14 до 22 часа, за времето от 28 до 31 юли в  Морската градина. Над 300 марки вина очакват посетителите. Носители на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти, които ще могат да се дегустират и закупят на цени на производителите.

 Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата „Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016“ Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и в „Изборът на потребителите“. Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: „Вината на Мелнишкия регион“ , „Винарската анимация – в избата и в ресторанта“ , „Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society“ , „Wine Education Trust в България“ , „Златните вина на България – дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси“, „Грузинските вина“, „Оранжевите вина“ и др.

 В хранителната зона пък ще се представят  производители на месни и млечни продукти и деликатеси. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти” ще изложи оригинални произведения по стари български рецепти. Производители ще представят  традиционен български хляб от лимец. В гурме зоната ще се предлагат различни  тапаси според вината, които ще се дегустират. Ще има мини блек ангъс бъргъри, португалски рибни тапаси, прошуто, френски сирена и кулинарни предизвикателства. Шеф Машков ще предложи и уникални телешки ребра и сьомга, приготвени по Sous Vide технология. Шеф Радичев ще представи много разнообразни хапки с трюфели и манатарки. За първи път в Бургас ще се предложат за дегустация и нашумелите оранжеви вина.

В събитието ще се включи и организираният години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“ конкурс „Продукт на потребителя“, който ще даде възможност посетителите да определят най-доброто според  тях бяло, розе и червено вино. Блиц-курсът „Магията на дегустацията“, воден от италианския сомелиер „Маурицио Ферери“, тази година е на тема „Чашите за дегустация на вино“.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements