Винария 2013 г. раздаде традиционните винени оскари

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Наградите „Златен Ритон“ или по известни в тези среди като най-престижите награди, асоциирани единствено с наградите оскар, за поредна година отличиха най-добрите във винения бранш. Наградите „Златен Ритон“ са общо 6, в три направления  за бели, розови, червени вина – за нови реколти и за бели ,розови и червени вина от старите реколти. Безспорен шампион тази година е Винпром пещера, която спечели 3 от общо 6те награди, разказаха за Агрозона от пресцентъра на международния Панаир в Плодвид.

Отличията са за „Домейн Пещера  Совиньон блан Тракийска низина“ – от групата на белите вина от последна  реколта, „Домейн Пещера розе Тракийска низина“ – от групата розови вина от последна реколта, и „Домейн Пещера розе Тракийска низина 2010 г.“ – от групата розови вина от по-стари реколти.  Това е „голям шлем“, каза изпълнителният директор на „Винпром Пещера“ Иван Папазов, след като получи третата статуетка.

По време на Бала „Нощта на златния Ритон“ вчера журито раздаде  109 златни медала – 86 за вина, 14 за ракии, 7 за бренди и 2 за уиски. Сребърните медали са 16 – 8 за вина, 4 за ракии, 2 за мастика, по един за мента и водка.  В комисиите влизаше елитът на дегустаторите от България, както и 8 чуждестранни експерти, двойно повече в сравнение с миналата година, съобщиха от пресцентъра на панаира.

Повече за Винария 2013 четете в априлския брой на списание Агрозона.

Диляна Хараланова

На снимката: Директорът на „Винпром Пещера“ Иван Папазов получава първия Златен ритон. Призът е връчен от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама