Възстановяват сградата на бившия конак в Мелник със средства по ОП “Развитие на селските райони”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Сградата на бившия конак в Мелник ще бъде възстановена по проект с европейско финансиране, съобщава БНР. Заради опасно рушене преди няколко години покривът й е ремонтиран основно и течовете са спрени. Сградата продължава обаче да е затворена, а съхраняваната в него материална и документална история е изложена на риск.

По думите на кмета на Мелник Христо Ташев проектът, който кандидатства за финансиране по Оперативна програма “Развитие на селските райони”, предвижда цялостна консервация, реставрация и социализация на Конака, както и превръщането му в музей за история на града. Предвижда се да се направят ателиета с иконопис, с местни занаяти и с мелнишка керамика.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама