Васил Петров: Част от проблемите на зърнопроизводителите сега са заради забраната за износ на министър Асен Василев миналата година

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

“Никой не каза, че част от проблемите на зърнопроизводителите в момента, са заради грешната стъпка на министър Асен Василев, който миналата година забрани износа. Тогава каза, че ще купи 1 млн.тона зърно. Говореше най-различни фантасмагории и в крайна сметка отказа търговците, когато имахме най-добрата цена, имаха сключени договори и зърното остана в нашите складове. Никой не го попита защо след тази глупост, той не компенсира грешките си”, заяви пред медиите зърнопроизводителят Васил Петров от Разград по време на протеста заради недоволството в сектора след премахването на забраната за внос от Украйна.

“Сега отново с нова глупост пускаме вноса от Украйна. Това е истината”, допълва още Петров.

“Всички нови властници не познават бранша. Казваме им – преди да направите глупост като тази, елате и говорете с нас. ри месеца преди тази грешна крачка ние бяхме подали до министър-председателя желание за разговор три седмици не ни отговориха въобще, властниците не обичат да говорят с дребните хора. Ние искаме да покажем, че не сме дребни хора, а голяма организация на български земеделски производители”, коментира още той.

Българският земеделски производител има нужда от реализация и нормална конкуренция – да няма дъмпинг на цените. А украинските стоки по ред причини са дъмпингови стоки. Ние сме наясно с международните цени на пазара и се съобразяваме с тях и тези икономисти, които казват, че искаме големи печалби са само приказки, които са удобни на властта Това, което правим тук е, че се борим за хляба си, за труда си, но искаме правила”, каза Петров.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements