Васил Грудев: От 26 октомври до 7 декември е вторият прием по подмярка 4.1

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

На 26 октомври стартира вторият прием по мярка 4.1 “Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) и ще продължи шест седмици – до 7 декември. Това стана ясно от думите на зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва днес в кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“ в град Пловдив. Приемът ще стартира с целия наличен остатъчен бюджет, допустими са инвестициите за напояване.
В последния брой на Държавен вестник е публикува Наредбата за прилагане на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. На 4 октомври ще има заповед за прием“, каза още Васил Грудев.
Амбицията на Министерство на земеделието и храните е инициативата „Подкрепяме българското”, да стане постоянно действаща с подкрепата на местната власт. „Стремим се да представяме продукцията на родни местни производители, като по този начин се скъсява веригата между производители и потребители“, допълни той. Над 40 местни производители участват в изложението, на което жителите и гостите на областния град имат възможност да опитат и закупят продукцията им – месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, вино, розови продукти, тестени изделия и др.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements