В Пловдив ще има Институт за системни иновации в храните и виното

Мариана Климентиева
Мариана Климентиева
1 Минути

Към Университета по хранителни технологии – Пловдив ще се създаде Институт за системни иновации в храните и виното, реши правителството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Институтът ще разработва, усъвършенства и прилага научни и технологични подходи за постигане на трансформация на аграрния сектор в България. Новосформираното звено ще има стратегическа роля в намирането и осигуряването на иновационни и съвременни решения за предизвикателствата и проблемите към аграрния сектор в България, включващ частни фирми, държавни и научни институции и други организации.

Ще се разработват експертни анализи, стратегии, научно-обосновани политики и други рамкови документи за осигуряване на трансформацията в земеделието чрез качествени продукти и услуги. Предложението за откриване на Института е на ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив след решение на академичния съвет на висшето училище.

Мариана Климентиева е магистър по „Журналистика“ в Софийски университет "Климент Охридски". Кариерата ѝ започва през 2004 г. Работила е за водещи печатни и онлайн издания, сред които в."Телеграф", в."Монитор", stolica.bg, economic.bg. Специализира в ресори като земеделие, икономика и актуални новини, като се стреми винаги да поднася задълбочена и обективна информация. В Аgrozona приоритет са й теми, свързани със съвременните тенденции в земеделието, устойчиво развитие, иновации в аграрните технологии и европейски политики за селските райони.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама