Университета по хранителни технологии и Асоциацията на индустриалния капитал в България подписаха споразумение

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Завършващите студенти трябва да бъдат насърчавани да изберат реализация в български компании, тази идея е в основата на подписаното споразумение между Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Университетът по хранителни технологии – Пловдив. То бе подписано от председателя на АИКБ Васил Велев и ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Целта на споразумението е да се подобри взаимодействието между бизнеса и висшето образование, като се осигури необходимата основа от знания и умения на студентите, която българските компании търсят. Сътрудничеството ще даде възможност на студентите да получат по-добър достъп до стажантски програми и свободни работни места, а също и представители на членовете на АИКБ да участват в лекции, семинари и конференции, организирани от Университета по хранителни технологии – Пловдив, както и ще подпомогне развитието на учебните програми, за да отговарят те по-тясно на потребностите на бизнеса.

„Ние сме работодателската организация, която най-активно работи в областта на образованието и реформите, които се случват в него в последните години. АИКБ е инициатор на промяната в план-приема в професионалните училища, чиято основна цел е от учебните заведения да излизат така необходимите кадри на българската икономика и бизнес. Подобна реформа трябва да бъде извършена и във висшето образование, за което успяхме да обединим всички работодателски и синдикални организации“, заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

По време на събитието ректорът на Университета по хранителни технологии – Пловдив проф. Пламен Моллов представи идеите си за развитие на учебното заведение. „Българската индустрия изпитва сериозен глад за наши кадри и затова считам, че университетът трябва да работи в тясно сътрудничество с бизнеса и да организира обучението на студентите по един по-практично насочен начин. Желанието ми е още като първокурсници да запознаваме младите хора с българските предприятия от хранително-вкусовата промишленост, в които да получават така необходимата им за по-нататъшно развитие подготовка. Сигурен съм, че във ваше лице ще намерим един дългогодишен и отговорен партньор“, допълни проф. Моллов.

 

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама