Университета по хранителни технологии и Асоциацията на индустриалния капитал в България подписаха споразумение

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Завършващите студенти трябва да бъдат насърчавани да изберат реализация в български компании, тази идея е в основата на подписаното споразумение между Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Университетът по хранителни технологии – Пловдив. То бе подписано от председателя на АИКБ Васил Велев и ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Целта на споразумението е да се подобри взаимодействието между бизнеса и висшето образование, като се осигури необходимата основа от знания и умения на студентите, която българските компании търсят. Сътрудничеството ще даде възможност на студентите да получат по-добър достъп до стажантски програми и свободни работни места, а също и представители на членовете на АИКБ да участват в лекции, семинари и конференции, организирани от Университета по хранителни технологии – Пловдив, както и ще подпомогне развитието на учебните програми, за да отговарят те по-тясно на потребностите на бизнеса.

„Ние сме работодателската организация, която най-активно работи в областта на образованието и реформите, които се случват в него в последните години. АИКБ е инициатор на промяната в план-приема в професионалните училища, чиято основна цел е от учебните заведения да излизат така необходимите кадри на българската икономика и бизнес. Подобна реформа трябва да бъде извършена и във висшето образование, за което успяхме да обединим всички работодателски и синдикални организации“, заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

По време на събитието ректорът на Университета по хранителни технологии – Пловдив проф. Пламен Моллов представи идеите си за развитие на учебното заведение. „Българската индустрия изпитва сериозен глад за наши кадри и затова считам, че университетът трябва да работи в тясно сътрудничество с бизнеса и да организира обучението на студентите по един по-практично насочен начин. Желанието ми е още като първокурсници да запознаваме младите хора с българските предприятия от хранително-вкусовата промишленост, в които да получават така необходимата им за по-нататъшно развитие подготовка. Сигурен съм, че във ваше лице ще намерим един дългогодишен и отговорен партньор“, допълни проф. Моллов.

 

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА