В Пловдив се роди първото френско теле с българско гражданство

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Първото теле с френски родители от уникалната порода обрак се роди през нощта на 7-ми март в палата № 4 на изложението “Агра 2013”. Това съобщиха специално за “Агрозона” Лоран Атиняк – собственик на най-голямата френска фирма за добитък “Еврофранс” и Станчо Тодоров – директор на “Бг Бул”.

Бизнесмените представят 4 елитни породи говеда на пловдивското изложение, а обрак е най-добрата аборигенна порода в Централния масив на Франция. Те обясниха, че това е голяма крава, която се отглежда за месо и от нея се добива най-вкусното говеждо в страната на петела. Тя е лесна за отглеждане, живее в екстремни условия, при високи и ниски температури, и е непретенциозна по отношение на храната – яде слама, тръни и всякакви груби фуражи. От сутринта собствениците на новороденото черпят всеки гост в палатата с прясно изпечен хляб.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements