В петък откриват туристическия панаир „България – култура и традиции” в Париж

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Туристическият панаир „България – култура и традиции” ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова на 3-и юли 2015 г. (петък) в  10.30 часа в Париж, съобщават от пресцентъра на туристическото министерство. Събитието, организирано от  Министерството на туризма, ще се проведе в центъра на френската столица – на площад „Пале Роял”, и ще продължи до 5-и юли 2015 г. Фестивалът е част от програмата, съпътстваща експозицията „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в музея Лувър.

На официалното откриване се очаква да присъстват представители на Френската агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и за инвестициите, Търговската палата на Париж, туристически агенции от България и Франция и др. Основният фокус на инициативата е запознаване с българските региони, като заедно с възможностите за развитието на нашия туризъм ще бъдат демонстрирани и традиционни храни, и вина, съобщават от министерството. Предвидени са още туристически презентации, богата музикална програма, художествени ателиета за типично български занаяти, литературни премиери, дегустации и др.

Сред атракциите на туристическия фест ще е и готварски съд с вместимост 1 тон. Той е копие на казана от магерницата на българския манастир „Св. Георги“ в Света гора на Атон. Ръчно кован е и тежи 200 кг с размер 2 метра в диаметър, а капакът му се повдига от специален кран. От него могат да се сервират над 3 000 порции. С помощта на този автентичен български готварски съд популярният тв водещ Ути Бъчваров ще организира едно кулинарно пътешествие за посетителите и жителите на Париж като им приготви истински български таратор – по стара, изпитана рецепта, посочват от туристическото ведомство.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА