В Ню Йорк повече няма да се произвежда мляко

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

За първи път в историята на Ню Йорк в града няма да се произвежда прясно мляко. Последната фабрика ще затвори в края на септември тази година, предава The New York Times.

Мандрата в квартал Куийнс затваря, защото не е печеливша, обяснява 82 годишния управител на фабриката Хенри Шварц. Повече от 270 души ще изгубят работата си със затварянето на фабриката.

Сега цялото количество мляко, което се използва в града, ще трябва да се внася отвън и това ще доведе до увеличения на цената, отбелязват наблюдатели. През последните години консумацията на мляко в САЩ силно намалява.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама