Експертите на USDA очакват увеличение на производството на най-често употребяванеите видове месо в САЩ, съобщава schweizerbauer.de. Те очакват количеството произведено в страната месо да достигне 43 млн.т. през 2015 г., което би било с 1,17 млн.т. или 2,8% повече в сравнение с миналата година. През седващата година се очаква нов растеж с 2,9% с 1,26 млн.т. до 44,2 млн.т. Най-силно увеличение се очаква да има при говеждото месо, което ще бъде с 4,8% повече в сравнение с 2014 г. и ще достигне 11,27 млн.т. това би било първото сериозно увеличение от много години насам.
Производството на пилешко месо ще се повиши с 2,6% през тази година и ще достигне 21,56 млн.т. Това количество би представялвало половината от общото производство на месо в САЩ. Свинското месо се очаква да бъде със 7,1% повече на годишна база през 2015 г., а през 2016 г. ще се повиши с 1,7% до 11,31 млн.т.
Износът на месо от САЩ също се очаква да се увеличи с повече от 500 хил.т. или 8% на годишна база и ще достигне 7 млн.т.