USDA очаква увеличение на производството на месо в САЩ

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Експертите на USDA очакват увеличение на производството на най-често употребяванеите видове месо в САЩ, съобщава schweizerbauer.de. Те очакват количеството произведено в страната месо да достигне 43 млн.т. през 2015 г., което би било с 1,17 млн.т. или 2,8% повече в сравнение с миналата година. През седващата година се очаква нов растеж с 2,9% с 1,26 млн.т. до 44,2 млн.т. Най-силно увеличение се очаква да има при говеждото месо, което ще бъде с 4,8% повече в сравнение с 2014 г. и ще достигне 11,27 млн.т. това би било първото сериозно увеличение от много години насам.

Производството на пилешко месо ще се повиши с 2,6% през тази година и ще достигне 21,56 млн.т. Това количество би представялвало половината от общото производство на месо в САЩ. Свинското месо се очаква да бъде със 7,1% повече на годишна база през 2015 г., а през 2016 г. ще се повиши с 1,7% до 11,31 млн.т.

Износът на месо от САЩ също се очаква да се увеличи с повече от 500 хил.т. или 8% на годишна база и ще достигне 7 млн.т.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА