Уникум. Двойка зебра и магаре си родиха… зебгаре (снимки)

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Във ферма в Съмърсет се появи рядка кръстоска между зебра и магаре, която може да бъде наречена „зебгаре“. Зипи, както се казва животното, се появи във фермата на Кристин Търнър.

До появата му на 2 октомври се смяташе, че Зипи ще е единственото зебгаре във Великобритания, съобщи в. „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС.

Зиги, майката на Зипи, е шестгодишна зебра, която е била купена за 10 000 паунда от Германия и пасе из полята на фермата с девет магарента, сред които е и Раг, бащата на Зипи.

Появата на Зипи била пълна изненада, тъй като собственичката на фермата даже не била забелязала, че Зиги е бременна.

„Той изглеждаше като малък герой и проявява личността си от първия ден”, казва Кристин Търнър.

Тя добави: “Той е наполовина диво животно, така че малко може да ме хапе и рита, по малко, нахално и дръзко. След това ще му мине. Наистина има съвсем подходящо име. Сега се успокоява, когато ме оставя да го търкалям. Зиги наистина е чудесна майка. Тя никога не го изпуска от погледа си. Те обикалят фермата и правят всичко заедно. Раг има склонност да се държи настрана.“

„Случилото се е напълно естествен процес. Не съм ги принуждавала да се съберат. Отглеждам Раг във фермата от четири години, така че мина доста време, през което мислех, че никога няма да се случи – въпреки че наистина го исках”, сподели още стопанката за зебгарето.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА