Унгарските лозари протестират срещу вноса на италианско вино

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Лозари от Централна и Южна Унгария са се събрали на протест пред италианското посолство в страната срещу широкото навлизане на евтино италианско вино на местния пазар, което подбива цените вътре в него, пише унгарският ежедневник Magyar hirlap, предава “Фокус”.

„Италианското вино е претърпяло химическа обработка. Няма как да се създаде хубаво вино на цена от 24 евроцента за литър“, каза пред около 200 протестиращи лидерът на митинга Ласло Будавари. Той призова правителството на Унгария да защити местното земеделие от вносните продукти. Протестиращите изпратиха петиция на италианския посланик, призовавайки го да направи нещо срещу евтиното и некачествено вино, заливащо пазара.

В свой коментар по въпроса депутатът от опозиционната партия „Йоббик“ Золтан Модяр изрази мнение, че фирмите занимаващи се с внос на вино от Италия „са големи съюзници на управляващата партия „Фидес“ и затова правителството не се намесва по въпроса”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама