Учредиха Областен консултативен съвет по животновъдство в Пловдив

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

11 животновъди и представители на администрацията се събраха на предварителна среща за учредяване на Областен консултативен съвет по животновъдство, съобщават от Областна земеделска дирекция в Пловдив.

На първото заседание са присъствали: Боряна Дочева, Пенко Налбантов, Атанас Къцов, Рангел Матански, Дарина Шишкова, Румен Стоянов и Пламен Петров. От страната на държавните институции са били д-р Венко Иванов, Велина Панчева, Татяна Богоева и Боряна Скочева.

Предстои да бъдат излъчени представители на всички видове животновъдство на територията на областта, както и представители на ОДБХ отдел „Контрол по храните“, ДФЗ, Растителна защита, Областна управа.

В първата половина на ноември ще бъде проведено първото официално заседание на Регионалния консултативен съвет по животновъдство. Дотогава трябва да се излъчат представители на всички животновъдства, които да участват като постоянни или резервни членове на съвета. Администрацията също трябва да определи своето представителство в структурата.

Целта на съвета е да се разискват проблемите в сектора и да се подобри комуникацията както между производителите и институциите, така и между самите животновъди. Заседанията на Областния консултативен съвет по животновъдство ще се провеждат периодично в зависимост от актуалните към съответния момент проблеми. Ще се провеждат разяснителни срещи, относно прилагането на различните програми, мерки и схеми в полза на животновъдите, както и ще се разискват различни актуални въпроси, вълнуващи представителите на сектора. Информацията от проведените заседания с исканията на животновъдите по поставените проблеми ще бъдат оформяни в протокол, който ще бъде предоставян на МЗХ и съответните институции.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама