Tyson Foods затваря две предприятия за преработка на свинско месо

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Вторият най-голям световен преработвател и търговец на месо, базиран в САЩ – Tyson Foods, наскоро обяви, че затваря две от предприятията си за преработка на свинско месо и едно за говеждо, с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Това създава сериозни нарушения по веригата на доставки, както по отношение на изкупуването на животни, така и на предлагането на месо в търговската мрежа. Очакваният недостиг ще задържи високи цените при всички видове месо.

Частно складиране на месо предлагат от Европейската комисия

Поддържането на баланса на пазара на месо в ЕС в дългосрочен план е основна цел на оповестената от ЕК мярка за частно складиране на месо от едър рогат добитък, овче и козе месо за период от 90 до 150 дни, която предстои да бъде одобрена. Тази мярка ще задържи цените на месото в близка перспектива и ще гарантира наличности при положение, че проблемите по-веригата се усложнят.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА