Труден сезон за хлебопекарите във Варна

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Сезонът за хлебопекарите във Варна върви трудно, съобщава Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна, за “Фокус”. По думите му браншът е пряко засегнат от случващото се в туризма, тъй като Варна е сезонен град. Бонев обръща внимание, че хотелиерите продължават да поръчват само най-евтиното, да гледат цената, а не качеството, като изключенията са малко. Според него, това действие на хотелиерите не допринася за повишаване качеството на предлагания от тях продукт. „Туристите харесват нашите тестени изделия и не са рядкост случаите, в които заминавайки си от България, си закупуват български хляб и това са германци, французи – все националности, които са водещи в хлебопроизводството”, набляга още Иво Бонев и допълва, че щом тези хора си закупуват от нашия хляб и го носят в родните си държави, това е показателно, че в България се предлага над средноевропейското качество продукти, които се оценяват от западните туристи, което е ласкателно за бранша.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА