Сезонът за хлебопекарите във Варна върви трудно, съобщава Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна, за “Фокус”. По думите му браншът е пряко засегнат от случващото се в туризма, тъй като Варна е сезонен град. Бонев обръща внимание, че хотелиерите продължават да поръчват само най-евтиното, да гледат цената, а не качеството, като изключенията са малко. Според него, това действие на хотелиерите не допринася за повишаване качеството на предлагания от тях продукт. „Туристите харесват нашите тестени изделия и не са рядкост случаите, в които заминавайки си от България, си закупуват български хляб и това са германци, французи – все националности, които са водещи в хлебопроизводството”, набляга още Иво Бонев и допълва, че щом тези хора си закупуват от нашия хляб и го носят в родните си държави, това е показателно, че в България се предлага над средноевропейското качество продукти, които се оценяват от западните туристи, което е ласкателно за бранша.
Труден сезон за хлебопекарите във Варна
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.