Три язовира в Старозагорско – в предаварийно състояние

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Три язовира в Старозагорско са в предаварийно състояние: яз. „Долно Сахране“, община Павел Баня, яз. „Хайдушко кладенче“ и яз. „Априлово“, община Гълъбово. Това показа есенна проверка на съоръженията в областта. Установено е, че същите са празни и с отворени основни изпускатели. Не са представени аварийни планове за язовирите „Гита-3” – разположен на територията на община Чирпан; „Полски градец”, „Маца” и „Гипсово” – разположени на територията на община Раднево. Забелязва се тенденция към леко намаляване на предписанията, свързани с премахването на колове и мрежи, изградени върху преливника на язовира. Статистиката показва, че  при извършената пролетна проверка през 2016 г. комисията е констатирала 3 бр. нарушения, като са дадени съответните предписания и срокове за тяхното отстраняване. След края на есенните проверки е установено само 1 нарушение, което е констатирано на преливника на яз. „Гипсово”, разположен на територията на община Раднево.

Общо 54 водни обекта са били проверени, в изпълнение на заповед на министър-председателя за предприемане на превантивни мерки от органите на изпълнителната власт, собствениците или ползвателите на водостопански системи и водни обекти с цел недопускане на щети и ограничаване на последствията от вредното въздействие на водите. От тях 38 са общински, останалите са на „Напоителни системи”, частни собственици и водни сдружения.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА