Трапезата за Великден: С 6% по-евтина сега спрямо миналата година

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата.

137 лв. е стойността й тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година, уточни за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Основната причина е спад в цените на пресните плодове и зеленчуци.

Има срив при краставиците, по-евтини са зелената салата, кромид лукът, репичките. Трайно пада цената на захарта с 5%, допълни Владимир Иванов.

30-40% от агнетата ше останат непродадени

Българските агнета ще останат непродадени заради нелоялни търговски практики и недобрата дистрибуция, която прилагат производителите. Така коментира Владимир Иванов опасенията на овцевъдите, че няма да успеят да продадат 30-40% от агнетата.

Череши на стойност над 20 лв. за килограм е безумие, но е и личен избор на купувача, каза още експертът  и допълни, че до дни цената им ще падне на 3-4лв.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА