Тематичната работна група започна подготовка на новата ПРСР

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова откри първото заседание на тематичната работна група за подготовка на новата Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Групата има за задача да анализира кои са приоритетите в земеделието и селските райони до 2020 г., да ги заложи като текстове в програмата и да отразява своевременно промените в Европейското законодателство.

„Най-важното, което трябва да постигнем, е да направим такава програма за фермерите и селските ни райони, която да отговори по най-адекватния начин на реалните им нужди. И най-вече, да не повтаряме грешките при програмирането на сегашната програма, защото виждате, че те много трудно се поправят“, отбеляза зам.-министър Боянова, която е и председател на тематичната работна група.

В работната група има близо 70 участници от всички заинтересовани страни – държавни и общински структури, представители на научните среди, социални и екологични организации, представители на всички сектори в земеделието, както и на Българската православна църква.

Заседанията на работната група ще се провеждат най-малко веднъж на два месеца. Съгласно индикативния график за разработване на ПРСР първият вариант на програмата трябва да бъде изпратен за одобрение от Европейската комисия през септември 2013 г., а окончателният вариант – до декември т.г.

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА