СЗО: Преработените месни продукти носят риск за здравето

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Преработените месни продукти могат да бъдат рисков фактор за онкологични заболявания според Световната здравна организация (СЗО), съобщава “Фокус” като се позовава на ВВС. Като опасните месни храни СЗО категоризира тези, които са преработени с цел увеличаване срока на годност или промяна на вкуса – пушени, консервирани или солени. Причината е, че прибавянето на различни вещества за консервиране на месото крие здравен риск. По думите на д-р Курт Щрайф от СЗО рискът от онкологично заболяване расте в увеличаване на консумацията на такива храни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА