СЦДП: 71 000 пр. куб. м. дърва са огрев са доставени на населението

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Количеството е почти двойно в сравнение със същия период на предходната календарна година

71 073 пространствени кубически метра дърва за огрев на населението са предоставили стопанствата от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово към 21.08.2023 г.
Количеството е почти двойно в сравнение със същия период на предходната календарна година и е предоставено от 16 горски и ловни стопанства в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.
Реализираните в посочения период количества представляват близо 60% от заявените за отоплителен сезон 2023/2024 г., а темповете на работа са по-добри от миналата година.

За сравнение през същия период на 2022 г. предоставените дърва за огрев на населението са били в размер на 36 740 пространствени кубически метра, които са представлявали 46% от определените количества за отоплителния сезон.

Всички директни продажби на дърва за огрев през 2023 г. са осъществени от склад

Въпреки предвидените количества за продажба на дървесина „на корен“ и значително по-ниските й цени, тази година не е заявен интерес за самостоятелно добиване на дървa за огрев от домакинствата.
Традиционно най-много дърва за населението са добити от стопанствата в областите Разград и Силистра, а на 100% заявките си вече са изпълнили: ДГС Габрово, ДЛС „Росица“ – гр. Сев

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements