Стадо нападнато от мечка, 45 овце са разкъсани

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Мечката порази стадото в Румъния, не по-малко от 45 овце са били разкъсани, а овчарят, който пазел животните, казва, че не е могъл да направи нищо, за да спаси животните. Нападението на мечка е станало в понеделник вечерта, 31 октомври, в плевня в село Гълъщени, окръг Муреш. Млад животновъд публикува снимки на страницата си във Фейсбук на овце, разкъсани от мечката.

Всъщност това далеч не е първото нападение на мечка в окръг Муреш, където няколко пастири уведомиха властите през 2022 г. за подобни събития, като някои от тях дори са били само безпомощни свидетели на атаките на дивите животни.Ардино, Борино, Agrozona.bg

От друга страна, имайки предвид многобройните нападения на мечки, но и необходимостта от защита на кафявата мечка в Румъния , Министерството на околната среда обяви на животновъдите, че те ще бъдат бенефициенти на проект, финансиран с европейски пари , от над 53 милиона леи за инвестиции в повече от 1100 електрически огради, системи за защита на оборите, домакинствата и  конюшните.

Медийната кампания за информиране и повишаване на осведомеността на широката общественост относно опазването на популацията на кафявата мечка в Румъния се провежда в рамките на проект „Прилагане на Националния план за действие за опазване на популацията на кафявата мечка в Румъния“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Проектът е на обща стойност 53 598 950,71 леи и основната му цел е генетична оценка на популацията на кафявата мечка в румънските Карпати.

ЕТИКЕТИ: , ,
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА