ССА инициира научни форуми по повод председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Селскостопанска академия ще инициира редица международни събития в областта на аграрната наука,  като част от предстоящото Председателство на България на ЕС. Едно от тези събития ще се състои на 28 и 29 ноември и това ще е Третият Научно-приложен форум, „Развитие на земеделието и тенденции на стоковите пазари“, който се организира от Селскостопанска академия  – ССА и се подкрепя финансово от Фонд „Научни  изследвания” към Министерство  на образованието  и  науката.

Целта на форума е да очертае краткосрочните и дългосрочните перспективи на българското земеделие, като направи паралел със световните и европейски тенденции на развитие. Форматът на форума ще съчетае изследователската работа с практическите наблюдения и експертиза., което да засили приложното значение на мероприятието.

В дискусионните панели участие ще вземат представители на различните заинтересовани страни – организации на земеделски производители, браншови съюзи, български и чуждестранни експерти, наред с ключовото присъствие на представители на МЗХ.

Крайният резултат от форума трябва да допринесе за обединяване около възможните бъдещи тенденции в отраслите на българското земеделие, установяване на влиянието на външните пазари върху аграрния отрасъл и за формулиране на изводи и препоръки, които да подпомогнат земеделската общност.

Провеждането на Научно-приложния  форум тематично е инспирирано от изследователската работа на Центъра  за икономически анализи  в селското стопанство  – САРА,  към Институт по аграрна икономика, София. Центърът за икономически  анализи в селското стопанство – САРА  има за цел да разработва средносрочни  предвиждания за развитие на земеделието в България при различни сценарии. Дейността на САРА  се подкрепят от Фондация  „Америка  за България“ , като създаването на САРА  през 2013 година  е благодарение  на  финансовата помощ на  Фондация  „Америка   за България”,  която се  явява  и спомоществовател за провеждането на форума. Участие във Форума ще вземат и анализатори  от Фондация „Интелиагро”,  която работи за постигането на по-устойчиво и конкурентоспособно  селско стопанство в България,  както и учени от национални академични организации – ССА, Аграрен Университет – Пловдив и УНСС.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА