Сокът в Италия става с 20% съдържание на портокал

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Италия въвежда изискването за увеличаване на съдържанието на портокалов сок в безалкохолните напитки от 12% на 20%. Законодателството на Европейския съюз позволява това в регламент, който бе създаден за да насърчава продажбата на здравословни храни.

Правилото се отнася до напитките, на които е изписано наименованието „портокалов сок“. Според изследвания напитка с 20% съдържание на портокалов сок покрива ежедневната нужда от витамин С на човешкия организъм и съдържа различни фитохимикали, които може да имат позитивен ефект върху имунната система.

Решението ще има икономически ефект върху земеделските стопанства в Италия, като според изчисления консумацията на портокали от плодородните градини в страната ще се увеличи с 200 кг на година. Основните региони в страната, където се отглеждат портокали са Сицилия и Калабрия.

Промените ще трябва да бъдат направени до март 2018 г.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА