Следващата седмица започва междуведомствено съгласуване на Закона за браншовите организации

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Документът влиза в Парламента след Закона за подпомагане на земеделските производители

Има готовност през следващата седмица да започне междуведомствено съгласуване на Закона за браншовите организации и поетапното му подаване към Народното събрание, за да може да види бял свят. Така ще се разбере, че има разлика между неправителствени организации и браншови организации. Това съобщи земеделският министър Явор Гечев пред участниците в Националния агро семинар “Българско зърно за добра храна”. За структурния диалог с МЗм е ценно да се знае, когато някой стои на масата, кой е застанал зад него.

Ако се сложат прекалено ниски критерии, законът на практика няма да работи както трябва, ако критериите са прекалено големи за организациите, много малко от тях ще ги покрият и съответно пак няма да има същата представителност. Според Гечев законът трябва да бъде процес, при който на няколко пъти да се вдигат стъпките. За съжаление като закон това става по трудно, но проектът вече е факт, от наредбата се получи просто закон. Той не е пипан от вида, в който е гледан на тематична работна група, уточни министър Гечев.

Внасянето става на този етап, тъй като екипът на МЗм е преценил, че първоначално трябва да минат промените в Закона за подпомагане на земеделските производители. След като той вече се гледа в Парламента, дойде ред и на Закона за браншовите организаци в земеделието.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА