Сключиха най-голямата сделка в историята на кафеения бранш

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Кафееният гигант JAB Holding Co. купи американския производител на кафе Keurig Green Mountain Inc. и с това сключи най-голямата сделка в историята на кафеения бранш. Тя е на стойност почти 14 млрд. долара, предава Bloomberg.

Базираната в Люксембург компания JAB е похарчила над 30 млрд. долара само през последните 4 години за придобиването на предприятия за кафе в САЩ и Европа.

Освен в кофеиновия продукт JAB инвестира в различни фирми за потребителски стоки като парфюмерийното дружество Coty Inc. и производителя на презервативи Reckitt Benckiser Group Plc.

Междувременно стана ясно, че пазарът на кафе се разширява с около 5% на година, показват данни на Euromonitor. Само продажбите на капсули са се увеличили с повече от 10%.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА