Сините LED светлини и ниската температура заместват нуждата от химикали за запазване на храната

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Диодите, емитиращи синя светлина, имат имат силен антибактериален ефект върху патогенните организми по храната, а ефективността им е най-голяма на по-ниски температури – между 4 и 15 градуса по Целзий и леко киселинна среда – pH 4.5. Откритието е на изследователите от Националния Университет на Сингапур, пише worldpoultry.net. Това създава възможността сините LED светлини да бъдат използвани като начин за запазване на храната без употребата на химически вещества. Киселинните храни като прясно нарязани плодове и готово за консумация месо могат да бъдат съхранявани под сини LED светлини и по-ниска температура, без да се налага употребата на каквито и да е химикали, което към момента е честа практика.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА