Щетите от природните бедствия в света са по-малко през 2014 г. в сравнение с миналата година

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Щетите от природните бедствия, случили се по света през настоящата година, възлизат на 113 млрд. щ.д. Това е по-малко в сравнение с миналата година, когато загубите са били за 135 млрд. щ.д., но фаталните човешки жертви през 2014 г. са 11 хил. души (през 2013 г. са били 27 хил.). Това показват предварителните данни в доклад на швейцарския застраховател Swiss Re. Средната стойност на загубите за последните 10 години е 188 млрд. щ.д.

Застрахователните компании са покрили щети причинени от природни катастрофи и бедствия на стойност 29 млрд. щ.д., което може да се сравни с 37 млрд. щ.д. през 2013 г. Около 5 млрд. щ.д. са изплатени след бедствия причинени от хората. Само в Европа градушките във Франция, Германия и Белгия са стрували на застрахователите 2.7 млрд. щ.д.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама