Сезонът на ягодите вече е тук. Червени, ароматни и на що-годе прилични цени, ягодите по пазарите категорично доказват, че ни очакват прекрасни топли месеци.
Oсвен че, имат апетитен вид и аромат, ягодите съдържат много хранителни и полезни вещества за вашето здраве. Ягодите са наистина здравословна и нискокалорична храна, която стимулира работата на черния дроб и бъбреците и подобрява изхвърлянето на течности от организма.
Този плод е богат на витамин C, полифеноли и силни антиоксиданти, което ги прави изпитано средство срещу застаряване.
Ако искате да отслабнете, ягодите също са отличен избор, тъй като съдържат само 30 калории на 100 грама, а в същото време намаляват апетита.
Те са много деликатни плодове, които може доста бързо да се развалят, ако не сте достатъчно внимателни. В тази връзка ето и няколко съвета как да съхранявате червените ягодови плодове за по- дълго време:
- Измийте ягодите непосредствено преди консумация точно толкова количество, колкото смятате, че ще изядете. В противен случай, ако ги измиете по-рано, има вероятност те да станат на каша или да мухлясат.
- Отстранявайте дръжките на ягодите по времена на консумация, а не по-рано. Те съдържат вещество, което подхранва плодовете.
- Ако забележите развалена ягода, изхвърлете я. Ако не го направите, рискувате и другите да мухлясат и да се развалят по-бързо.
- Сложете ги на студено. Ако не планирате да консумирате ягодите веднага, сложете ги в хладилника. Така със сигурност ще се запазят свежи за по-дълго време.