Това лято в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на обучителния семинар „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“.
На семинара ще бъде предоставена практическа и теоретична информация за съвременните методи за бързо установяване и определяне на химични и микробиологични рискове в храни, напитки и фуражи, както и методите за провеждане на органолептичен анализ.
Събитието е съвместна инициатива на Центъра за обучение по качество и безопасност на храните, катедра Биотехнология на УХТ, БАБХ и Центъра за оценка на риска по хранителната верига. Председател на организационния комитет е проф. Ангел Ангелов от Университета по хранителни технологии – Пловдив.
То ще бъде открито на 19-и юни от Ректора на УХТ проф. дтн инж. К. Динков, изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев и директорът на Центъра проф. Бойко Ликов, пишат safefoodlab.com. На тема Иновативни биотехнологични решения за анализ на храни и фуражи ще говори Иван Иванов. А семинарът ” Безопасността в хранителната верига, определящ фактор на глобалната продоволствена сигурност” ще бъде представен от проф. д-р Ангел Ангелов.
Форумът ще бъде проведен от 19 до 22 юни в гр. Пловдив.