Създаване на пчеларски кооперативи: Какви са ползите

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Експерти представят структурата и възможностите за разширяване на пазара на фермерите

„Интегриране на пчеларските стопанства чрез сдружения и кооперативи – важни аспекти като възможност за подобряване на пазарните им позиции” е тема на семинар, който ще се проведе на 28 февруари 2024 г. (сряда) в гр. Русе, пл. “Свобода” № 6, ет. 6, зала “Свети Георги” (сградата на Областна администрация – Русе) от 10:00 ч., съобщават организаторите от Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис – Русе и Русенски университет “Ангел Кънчев”.

По време на семинара участниците ще бъдат запознати с причините за формиране на интеграционните взаимоотношения, какво представляват сдружението и кооперативът. Ще бъде представен модел на организационна структура на маркетинг кооператив.

Присъстващите ще бъдат информирани за изпълнението на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и дейностите на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 на ПРСР 2014-2020 г.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Причини за формиране на интеграционни взаимоотношения. Видове и модел на организационна структура на маркетинг кооператив
  • Добри практики в резитбените операции при ябълки и круши

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Деница Гаджева, гл. експерт в ТОО – Русе, тел.: 0885 074 178, електронен адрес: [email protected] .

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА