Русия продължава да унищожава незаконно внесени храни

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Руските власти са решили да удължат срока за унищожаване на незаконно внесена на територията на страната продукция до следващата година. Това е свързано удължаването на ембаргото за храни и земеделски продукти от Запада като така правителството смята да регулира опитите за непозволен внос.

От издаването на президентския указ на Владимир Путин за специални икономически мерки в страната са унищожени над 7,5 хил. тона хранителни продукти като основната част от тях – 97%, са плодове и зеленчуци, съобщава agroinfo.com. Местното издание посочва, че удължаването на ембаргото за хранителни стоки не е продиктувано толкова от желанието за санкциониране на западните държави, колкото от това да се стимулира производството на местно ниво.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА