Русия премахва митото за внос на пилешко месо

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Русия ще премахне вносното мито за до 140 000 тона замразено пилешко месо през цялата следваща година, съобщи днес правителството, цитирано от Ройтерс, което цели да увеличи вътрешното предлагане и да попречи на нарастването на цените, предаде БТА.

Миналата седмица президентът Владимир Путин, който се кандидатира за преизбиране през март, поднесе рядко срещано извинение на пенсионер, който му се оплакал от рязкото покачване на цените на яйцата и пилешкото месо по време на маратонска телевизионна сесия за въпроси и отговори.

Освен това правителството освободи 1,2 млрд. яйца от вносно мито през първата половина на следващата година, за да се опита да намали цените, които се повишиха с повече от 50 % през тази година. Това засегна най-силно хората с ниски доходи.

Статистическата служба съобщи в сряда, че цените на яйцата са се повишили с 4,62% през предишната седмица и с 4,55% – през предходната седмица. Годишната потребителска инфлация възлиза на 7,48 %, което е значително над поставената от централната банка цел от 4%, отбелязва Ройтерс.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА