Румъния повишава износа си на земеделска продукция

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Търговският дефицит на Румъния по отношение на земеделски продукти е спаднал с над 19% през първите 5 месеца на тази година спрямо същия период на миналата година. Според министерството на земеделието износът на земеделски стоки се е повишил с 16%, посочва сайтът romania-insider.com.

Заради високите добиви миналата година експортът на зърнени – особено на царевица и пшеница, е нараснал през 2015 г. По думите на аграрния министър на Румъния Даниел Константин обаче през първите месеци на 2016 г. ще се усетятf  ефектите от тазгодишната суша.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА