Регистърът на цените на цигарите остава само електронен

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Регистърът на цените на тютюневите изделия трябва да остане само в електронна форма, това казва министърът на финансите Владислав Горанов в доклада си към Министерски съвет. С предложения проект на постановление на Министерски съвет се предвиждат промени свързани с усъвършенстване на процедурата по удостоверенията за регистрирани продажни цени на цигари. Министърът предлага да отпадне изискването за регистър на хартиен носител.  Електронната форма е публична и се публикува на интернет страницата на Агенция „Митници“, пише още в доклада. Предложението е с цел намаляването на административната тежест върху гражданите и бизнеса. Приемането му предвижда намаляване на броя изисквани документи, също да се опрости процедурата по предоставяне на услугата и да се минимализирана финансовата тежест за лицата. Това може да се случи след отпадането на необходимостта от предоставяне на документи за платени държавни такси.

Очаква се да отпадне изискването, когато тютюневите изделия се въвеждат от друга държава членка или от внос, притежателите на правото върху търговската марка на тютюневото изделие изрично да уведомяват директора на Агенция „Митници“ за упълномощеното лице, което има право да подава уведомления за регистриране на продажна цена на конкретно тютюнево изделие. Предложението е с оглед намаляване на административната тежест, тъй като към уведомлението за регистриране на продажната цена се прилага пълномощно с нотариална заверка на подписа от притежателя на правото върху търговската марка. Предвижда се в случаите, когато притежателят на 2 търговската марка оттегли пълномощното си от упълномощено лице да се прекратява действието на издаденото удостоверение за регистрация на продажна цена на тютюнево изделие.

Проектът на постановление ще подлежи на обществено обсъждане до 16 декември.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА