Растителното мляко от орехи се превръща в сериозен отрасъл в Китай

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
4 Минути

Компания създаде специален стандарт за качество в областта

Компанията Yangyuan Beverages Nut Milk Company е един от основните производители на ядкови продукти и за да развие дейността и да стъпи все по-широко на пазара тя създаде специален институт – China Nut Research Institute, за да разработва нови продукти с добавена стойност, съобщава порталът www.bjnews.com.cn.

„Като производител на растителни протеинови напитки, който използва орехите като суровини, Yangyuan Beverages създаде Китайския институт за изследване на ядки, за да се възползва максимално от орехите и да открие нови приложения.

Като лидер в индустрията на ядково мляко, компанията отдава голямо значение на устойчивото развитие на предприятието и околната среда, а също така практикува опазването на ресурсите на всички етапи от производството.

По този начин беше въведен собствен “Стандарт за закупуване 3.6.36”, който гарантира висококачествени суровини, закупени в три основни региона на КНР, където се отглеждат орехи: Синдзян, Юнан и Тайхангшан.

Стандартът “3.6.36” означава, че при набавянето на суровини изследователите от дъщерното дружество на орехите в 3 производствени зони са определили 6 основни показателя за изпитване като влага, цвят и вкус и 36 строги физични и химични такива.

Въз основа на тези критерии Yangyuan извършва точни доставки на суровини за продукти и до известна степен също така избягва разхищаването на ресурси и труд в процеса на подбор на орехи.

Що се отнася до сътрудничеството между производителите, от 2008 г. държавата активно насърчава засаждането и засаждането на орехи в Синдзян, планините Тайханг, планините Цинлинг, Юнан и други места, което доведе до непрекъснато подобряване на качеството на местните орехи.

Yangyuan Beverage също използва модел компания + база + производители, което позволява на доставчиците да подписват дългосрочни договори за покупка с производители, създавайки модел на едно гише за засаждане, снабдяване, преработка и продажба, който позволява на фермерите бързо да увеличат рентабилността.

В производствения процес модерните технологии са на първо място.

Понастоящем Yangyuan Beverage използва два комплекта водещи в индустрията процеси за производство на ядково мляко, а именно “5 · 3 · 28” и процес на студено пресоване на цели орехи CET, които могат да постигнат степен на използване на орех до 97%.

Процесът “5 · 3 · 28” се състои от “пет патента, три уникални технологии и двадесет и осем процеса.”

Процесът на студено пресоване на цели орехи CET ефективно премахва горчивите люспи на ядката чрез първоначален целенасочен процес на разделяне. Чрез процеса напълно се запазват хранителните свойства на ореха и се възстановява автентичният вкус.

Механизмът на сътрудничество между промишлеността, университета и научните изследвания е важна стратегическа част от иновативните технологии за производство на орехови напитки.

Центърът за технологични изследвания и разработки на компанията е установил тясно сътрудничество с Пекинския университет по технология и бизнес, Медицински университет Хъбей, Южнокитайски технологичен университет, Университет Дзяннан, Китайски изследователски институт за хранителна и ферментационна индустрия и др

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements