Ръст в преработката на мляко в ЕС

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Млекопреработвателните предприятия в ЕС успяха да преработят с 0,9% повече мляко през ноември 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. В периода от януари до ноември 2019 г. преработените количества са с 0.5% по-големи в сравнение със същия период на 2018 г.

Това показват актуалните данни, публикувани от обсерваторията за пазара на мляко на Европейската комисия. От юли 2019 г. обемите на доставка в Европейския съюз са над нивото от предходната година. Тази тенденция се очаква да продължи и през декември.

Производството на сурово мляко в Съединените щати от януари до ноември 2019 г. също беше малко над нивото от предходната година и отбеляза ръст с 0,3%. Количеството мляко, доставено от фермерите в Австралия, продължава да намалява значително. Поради сушата и намаляването на броя на млечните стада преработвателите успяха да преработят с 5.3% по-малко мляко от началото на новия млечен сезон от юли до ноември 2019 г.

Спадът на производството в Нова Зеландия е сравнително умерен, като от юни до ноември е отчетен спад с 0,4%. В Океания октомври се смята за сезонен пик на доставките на мляко, след което кривата на доставките отново намалява значително, предава schweizerbauer.ch.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА