„Призвание: БиоЛогичен!“: Вижте в кои градове ще се проведе информационната кампания

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Събитията ще се проведат в 56 населени места в страната

От 7 ноември 2023 г., Министерство на земеделието и храните стартира информационната кампания „Призвание: БиоЛогичен!“. Инициативата ще се провежда съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекции по земеделие. Събитията ще се състоят в рамките на м. ноември и ще обхванат 56 населени места.

Информационната кампания има за цел да популяризира биологичното производство и да се привлекат повече  фермери за преминаване от конвенционално към биологично производство.

По време на събитията участниците ще бъдат запознати с основните правила при биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (2023 – 2027 г.).

Земеделските производители ще бъдат информирани в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни.  По време на кампанията ще бъде разяснявана необходимостта от сертификация и предимствата, които тя дава при реализирането на продукцията в сектора и ще бъдат представени добри практики от биопроизводството на други страни.

Информационната кампания стартира от две населени места – Дългопол и с. Ябланово в област Сливен още през утрешния ден. След това, на 8 ноември, предстои да бъдат проведени събития в Ямбол, и в град Рила. На 9 ноември кампанията ще продължи в Самоков и Ракитово, Пазарджишко, а на 10 ноември – в с. Тополово, Пловдивско и Ловеч. На 14 ноември кампанията за популяризиране на биологичното производство ще посети Сопот и Раднево, Смолян и Шумен. На 15 ноември ще има срещи в гр. Суворово, Пловдив, с. Борино, Балчик и Троян, а на 16 ноември – в с. Арчар, Видинско, Елин Пелин, Благоевград, Добрич, Кърджали, Перник, Силистра и Хасково.

 

Графикът за провеждане на всички събития от кампанията може да видите тук.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА