ЕК приема предложения за подобряване стандартите за търговия със селскостопански продукти

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Европейската комисия провежда обществена консултация относно стандартите на ЕС за търговия със селскостопански продукти. Целта е, законодателството в областта да бъде преразгледано в съответствие с целите за устойчивост. Консултацията разглежда по-специално потенциала на маркетинговите стандарти за увеличаване на предлагането на устойчиви продукти и за рационализиране на действащото законодателство.

Всеки, който смята, може да допринесе с идеи в тази посока, може да участва в публичната консултация до 31 август.

Консултацията е насочена към оператори във веригата на доставки на храни, като производители, едри търговци и търговци на дребно и техните асоциации, потребители, неправителствени организации и национални органи. Прегледът, който е предвиден в стратегията „От фермата до трапезата“, следва цялостен процес на оценка на стандартите за маркетинг на ЕС, заложени в общата организация на пазара, директивите, регулиращи качествената храна в училищата и детските градини и актовете на Комисията.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements