Прием по схемата „Училищно мляко” започва от 1 септември

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Кандидати по европейската схема могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, които представят едно или повече учебни заведения. Заявки за одобрение се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по местонахождение за училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати. Приемът ще бъде отворен от 1 до 30 септември.

Разплащателната агенция субсидира максимално количество от 0,25 литра мляко на ден за дете. Млякото задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване и на етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата. Ако се предлагат сандвичи, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено количеството млечeн продукт. Схемата не подпомага мляко и млечни продукти за приготвяне на ястия.

Размерът на помощта, която Европейската комисия отпуска чрез Разплащателната агенция, варира между 16.34 и 138.85 евро за 100 кг. млечен продукт в зависимост от тяхната категорията. Подробният списък с всички допустими продукти и разпределението им по категории са описани в Регламент (ЕО) № 657/2008.

Схемата „Училищно мляко” има за цел да възпита в децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й влизат всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама